Login Cont nou

Cum beneficiez la maximum de o conferință medicală online?

14 septembrie 2020   |   LaZiCuTot → CumSăFac

Participarea la o conferință medicală online poate fi la fel de interesantă ca cea la un eveniment tradițional, cu condiția să ne păstrăm mintea deschisă și să ne organizăm, având în minte cuvintele lui Benjamin Franklin: “Dacă nu reușești să fii pregătit, pregătește-te să nu reușești”.

  1. Citesc informațiile de pe pagina de internet privind condițiile de înregistrare, taxa de participare, eliberarea certificatelor de participare și mă asigur că am parcurs toți pașii necesari.
  2. Verific ca dispozitivul pe care am decis să-l folosesc pentru urmărirea conferinței (laptop, computer personal) să aibă parametrii tehnici necesari (acces la internet, platformă audio și video preinstalată etc.) și că sunt familiarizat(ă) cu procedura de conectare la lucrările conferinței.
  3. Mă asigur că am un dispozitiv de rezervă (tabletă, telefon) de pe care să pot urmări conferința, în cazul în care cel care a reprezentat prima alegere nu funcționează sau se defectează.
  4. Consult programul științific și îmi organizez agenda astfel încât să pot asista la cât mai multe din sesiunile care mă interesează.
  5. Aleg pe cât posibil să particip la sesiunile în direct și numai când nu s-a putut altfel, la cele înregistrate.
  6. Mă interesez în prealabil dacă slide-urile prezentate vor fi disponibile după conferință, astfel încât să știu cât de amănunțit să fac însemnări.
  7. În timpul prezentărilor încerc să nu mă las distras(ă) de alte activități (verificarea poștei electronice, mesajelor telefonice etc.).
  8. Mă concentrez la cele prezentate/discutate, astfel încât să extrag cât mai multă informație utilă.
  9. Sunt activ(ă) și folosesc oportunitățile oferite de organizatori pentru fiecare sesiune în parte în ceea ce privește interacțiunea cu lectorii și ceilalți participanți (hashtag-uri, convorbiri pe chat ș.a.).
  10. Folosesc formularul de feedback pentru a comunica propuneri de îmbunătățire a edițiilor viitoare.

Bonus: Mă bucur de confortul canapelei sau fotoliului de acasă și folosesc prilejul de a mă ridica, merge prin cameră sau face câteva exerciții de gimnastică atunci când mă simt obosit(ă).

Dr. Cătălina Panaitescu, LaZiCuTot