Login Cont nou

Vreau să știu!

11 februarie 2021   |   LaZiCuTot → Actualități

OpenWHO.org este platforma Organizației Mondiale a Sănătății (O.M.S.) destinată să ofere, în contextul evenimentelor sau situațiilor cu caracter de urgență, cunoștințe și informații care să ajute lumea medicală și decidenții politici în soluționarea acestora. Ea are, în acest moment, circa cinci milioane de utilizatori înregistrați, majoritatea interesați de cele 25 de cursuri despre COVID-19, disponibile în 44 de limbi. Accesul este gratuit, cursurile sunt online, interactive, cu o interfață dinamică și pot fi accesate atât de pe computer, cât și pe telefon. 

Managementul clinic al pacienților cu COVID-19”, de exemplu, include o suită de șase cursuri, fiecare alcătuit din cinci sau opt module, permanent actualizate cu informația la zi. Temele acoperă o arie largă, de la managementul clinic al acestor pacienți, în funcție de gradul de severitate al bolii, la considerații speciale privind diversele categorii de bolnavi (populația geriatrică, copii, gravide).

Profesioniștii din sananate implicați în vaccinarea antiCOVID-19 s-ar putea să găsească informații utile în cel mai recent curs de pe platformă, alcătuit tot din șase module, cu trei ore timp estimat de parcurgere. Se acordă și un certificat de absolvire celor care răspund corect la mai mult de 80% din întrebările de la teste.

Euprimarycare.org este pagina de internet a organizației European Forum for Primary Care, fondată în anul 2005, cu scopul de a îmbunătăți îngrijirea stării de sănătate a populației, prin promovarea asistenței medicale primare. Găzduiește o importantă colecție de informații culese în timp și oferă un buletin informativ periodic despre inițiativele luate în sensul sprijinirii activității de cercetare la acest nivel și diverse intervenții inovative, facilitând comunicarea între membrii săi. Grupurile sale de lucru elaborează documente de poziție ce pot fi consultate pe pagina de internet a organizației, după dobândirea calității de membru. Periodic sunt organizate ateliere și webinarii.

Ec.europa.eu/health/home_ro este secțiunea site-ului oficial al Uniunii Europene (U.E.), unde pot fi găsite informații legate de proiectele și programele ce vizează factorii care influențează sănătatea publică (consumul de tutun, alimentația și activitatea fizică, consumul de alcool, vaccinarea ș.a.), măsurile luate pentru prevenirea bolilor, diversele documente de poziție și direcții de acțiune (care pot fi consultate în secțiunea rezervată noutăților).

Dr. Cătălina Panaitescu, LaZiCuTot