Login Cont nou

Conferințe la orizont

25 februarie 2021   |   LaZiCuTot → Actualități

International Primary Care Respiratory Group organizează între 6 și 8 mai a.c., cea de a zecea ediție a conferinței sale bienale. 

Prevăzută a se desfășura în mediul virtual, întâlnirea beneficiază de reducerea substanțială a taxei de înregistrare, ceea ce adaugă accesibilitatea celorlalte elemente de interes: sesiuni educaționale și dialog pe tema recomandărilor de bună practică în ceea ce privește managementul bolilor respiratorii cronice, dependenței de tutun, actualități despre COVID-19 și consultația la distanță, impactul schimbărilor climatice asupra sănătății respiratorii s.a. 

Abordarea este astfel concepută încât să intereseze întreagă echipa implicată în asistența medicală primară implicată în îngrijirea pacienților cu boli respiratorii. 

Sesiunile se vor desfășura în paralel, dar vor fi înregistrate și posibil de urmărit timp de șase luni după încheierea conferinței. 

Mai multe informații despre programul conferinței, speakeri și înregistrare, aici:  www.ipcrg2021.org

Congresul European Society of Cardiology este promovat ca fiind evenimentul cel mai important al anului în materie de cardiologie, așa că cei interesați pot trimite lucrări și/sau să-și rezerve locul pentru a putea avea acces la informațiile cu caracter inovator și actualizările clinice de bază prezentate de lectori renumiți.

Experiența va fi una digitală și se va desfășura între 27 și 30 august a.c. Sesiunile vor fi organizate pe subspecialități și se intenționează ca formatul lor să permită interacțiunea cu auditoriul. Se lucrează în acest scop la o platforma care să faciliteze navigarea.

Dintre temele promise: moartea cardiacă subită, ca laitmotiv ce va fi integrat într-o paletă mai largă de prezentări; concluziile finale sau de etapă ale studiilor de amploare, prezentate și discutate de autori și lideri de opinie; esențialul din principalele ghiduri de practică, adus la zi și discutat de experți.

Pentru mai multe detalii privind programul științific, rezumatele și plata taxei de participare, aici: www.escardio.org

Conferința Wonca Europe va fi organizată anul acesta de către Colegiul Olandez al Medicilor de Familie, care va fi gazda întâlnirii ce urmează a avea loc în mediul virtual. Plănuită a se desfășura între 6 și 10 iulie a.c., cea de a 26-a ediție a conferinței își propune să exploreze tot este nou în domeniul  medicinei de familie, într-un mod atractiv și încurajând dialogul.

Tema aleasă se referă la îngrijirile axate pe persoană și va fi dezbătută în sesiuni plenare, mese rotunde și ateliere, organizate de grupurile de lucru ale Wonca, care vor aborda din acest unghi o serie de aspecte legate de îngrijirea pacienților, cercetare și educație.

Vor exista sesiuni hibride, care vor încerca să reunească subiecte clinice și nonclinice, ca de exemplu managementul riscului cardiovascular și luarea deciziilor împreună cu pacientul, bolile respiratorii și abilitățile de păstrare a sănătății sau prevenirea medicalizarii excesive în îngrijirea pacientului vârstnic.

Impactul pandemiei de COVID-19 asupra serviciilor de asistență medicală primară va fi, de asemenea, abordat.

Toate sesiunile vor fi înregistrate și accesibile celor înscriși la conferință, timp de trei luni după încheierea acesteia.

Mesajul de întâmpinare al comitetului de organizare și alte informații găsiți aici: www.woncaeurope2021.org

Dr. Cătălina Panaitescu, LaZiCuTot