Login Cont nou

Întâlniri autumnale

23 septembrie 2021   |   LaZiCuTot → Actualități

În timp ce limitările evenimentelor desfășurate online și oboseala provocată de prelungirea timpului petrecut în preajma dispozitivelor electronice încep să-și spună cuvântul, evocarea nostalgică a întâlnirilor profesionale de altădată este din ce în ce mai frecventă în conversațiile colegiale. 

Cu toate acestea, varianta online are indubitabil două avantaje: aceea că este posibilă (cum ar fi fost să nu existe?) și economia de timp și bani (fără cheltuieli de transport, cazare ș.a). Continuăm, că atare, cu informații privind două astfel de evenimente care vor avea loc în această toamnă.

Eveniment marca European Respiratory Society

Primul dintre ele este găzduit de ERS Respiratory Chanel pe 23 septembrie și își propune ca tema managementul și tratamentul pacienților cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Formatul va fi acela al unui panel de discuții, în cadrul cărora vor fi abordate propuneri și modalități de optimizare a monitorizării pacienților cu BPOC, de prevenire a exacerbărilor și îmbunătățire a aderenței la tratament. Mai figurează în agenda întâlnirii rolul reabilitării în tratamentul dispneei, efectele COVID-19, avantajele și dezavantajele consultațiilor virtuale, precum și câteva direcții de cercetare din proiectul CICERO (Collaboration In COPD ExaceRbatiOns).

Participarea este gratuită, dar necesită înregistrarea prealabilă, care se poate face aici:

https://www.ersnet.org/events/treating-copd-are-we-getting-smarter/?utm_source=ERS+newsletter&utm_campaign=3cb1566acd-ERS_skills_course_paedatric_bronchoscopy_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_372fc3467c-3cb1566acd-35199981#JrgenVestbo

Medicina stilului de viață 

Organizat de European Lifestyle Medicine Organization (ELMO) și ajuns la cea de a treia ediție, congresul urmează să se desfășoare online, între 5 și 7 noiembrie. Programul preliminar afișat pe pagina de internet a evenimentului menționează mese rotunde și sesiuni de prezentări grupate în jurul mai multor subiecte aferente temei generale: nutriție, activitate fizică, sănătate mentală, somn, sănătate reproductivă și sexuală, mediu de viață ș.a. Atrag atenția, de asemenea, intervențiile multimodale și inovațiile tehnologice în medicina stilului de viață.

În afara sesiunilor principale, vor mai fi organizate ateliere despre medicina culinară, sănătate sexuală și tehnici de schimbare comportamentală în cardiologie.

Mai multe informații despre modalitățile de participare, aici: https://www.erasmus.gr/microsites/1233/welcome-message

Cei interesați se pot înscrie și la cursul pentru obținerea European Certificate in Lifestyle Medicine (informații suplimentare: https://eulm.org/elmo-certificate).

Dr. Cătălina Panaitescu, LaZiCuTot