Login Cont nou

4 martie – Ziua Mondiala a Obezitatii

3 martie 2022   |   LaZiCuTot → Actualități

Obezitatea este o problemă de sănătate publică ce afectează în jur de 800 de milioane de persoane din întreaga lume, ceea ce înseamnă că aproape unul din șase adulți se află în această situație. Obezitatea afectează însă și copiii, în rândul cărora se anticipează în următorii zece ani, o creștere a cazurilor cu circa 60%, ceea ce înseamnă 250 de milioane de cazuri de obezitate la copil până în 2030. 

În ceea ce privește România, datele privind prevalența obezității la nivelul anului 2019 pot fi consultate pe pagina de internet a Global Obesity Observatory, unde mai pot fi aflate riscul național de obezitate (7/10, respectiv  7/11 în rândul copiilor), trendul (crescător) al cazurilor pe parcursul ultimelor două decenii, precum și locul României în rândul celorlalte țări europene în funcție de consumul diverselor grupe de alimente, nivelului de activitate fizică ș.a.: https://data.worldobesity.org/#RO|1|A|F

Așa cum am mai făcut-o, îi încurajăm pe cei care sunt activi în comunitățile virtuale (Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, TikTok) să promoveze mesaje și informații menite să ajute pacienții să conștientizeze problematica obezității și să ofere astfel prilejul de a aborda subiectul într-o viitoare consultație. O puteți face, folosind motivul zilei de 4 martie, declarată Ziua Mondială a Obezității. Pe pagina campaniei găsiți informații si idei interesante, prezentate într-o manieră vizuală atractivă, din care va puteți inspira: https://www.worldobesityday.org/ (v. Resources).

Dr. Cătălina Panaitescu, LaZiCuTot