Login Cont nou

Sănătatea publică în prim plan

31 martie 2022   |   LaZiCuTot → Actualități

Săptămâna viitoare urmează să se desfășoare, sub egida Federației Mondiale a Asociațiilor de Sănătate Publică (WFPHA – World Federation of Public Health Associations), o suită de evenimente organizate în jurul subiectelor de sănătate publică, într-o prima ediție a întâlnirilor de acest fel. 

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 4 aprilie, orele 13:00 (CEST), cu participarea dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății și Helen Clark, fost prim ministru al Noii Zeelande.

Programul detaliat al sesiunilor poate fi consultat aici: https://www.wfpha.org/events-list-of-global-public-health-week/. Accesul la cele mai multe dintre ele este gratuit și nu necesită decât înregistrarea participanților.

Redăm mai jos câteva dintre temele potențial interesante pentru specialitatea noastră și coordonatele lor:

Construirea rezilienței în fața COVID-19 – 04.04, 19:00 – 20:00 (CEST)

  • de la lideri la clinicieni, căi practice de construire și implementare a rezilienței

Reziliența în serviciile de fizioterapie în timpul pandemiei de COVID-19: de la Terapie intensivă la long-COVID – 04.04, 19:00 – 20:30 (CEST)

  • o vedere de ansamblu asupra recomandărilor de bună practică în fizioterapia pacienților cu COVID-19 (acut și postacut, recuperare, reabilitare, stadii ale long-COVID) 

Educarea profesioniștilor din sănătate cu privire la problematica schimbărilor climatice – 04.04, 15:00 – 16:00 (CEST)

  • un webinar centrat pe ideea oferirii profesioniștilor din sănătate a acelor cunoștințe referitoare la schimbările climatice, care lipsesc acum din educația medicală și publică curentă

De ce avem nevoie de Registre de Vaccinare – 06.04, 16:00 (CEST)

  • un interviu despre acest subiect cu Jan Grevendonk, din partea Organizației Mondiale a Sănătății și dr. Maria Lomazzi, reprezentantă a WFPHA

Provocări generale în controlul consumului de tutun – 07.04, 15:00 – 16:00 (CEST)

  • trei experți în domeniu își vor prezenta experiențele recente și provocările cu care s-au confruntat

Prevenirea următoarei pandemii – 08.04, 10:00 – 13:00 (CEST)

  • aspecte cheie ale sănătății publice în era postpandemică

Infodemia: o urgență a comunicării în sănătate, 08.04, 13:15 – 14:15

  • rolul social media și instrumentelor de comunicare digitală, ca oportunități și factori critici pentru sănătatea publică: utilizarea inteligenței artificiale în domeniul social media pentru evaluarea sănătății mintale și evaluarea impactului social media asupra fenomenului de ezitare în fața vaccinării

Dr. Cătălina Panaitescu, LaZiCuTot